Start Circulair is de “must “ voor elke starter of onderneming die wil begrijpen welke opportuniteiten de circulaire economie te bieden heeft aan hun business: circulaire trends, mindsets en businessmodellen, value chains, partnerschappen en brand positioning zijn één voor één belangrijke dimensies van een circulaire onderneming.
Ondertussen is iedereen ervan overtuigd dat de toekomst van onze economie circulair is, maar hoe begin je eraan? En wat zijn de grote inzichten die je nodig hebt om van start te kunnen gaan? Wil je investeren in je toekomst en vooral in de skillset die je nodig hebt om succesvol te ondernemen in de toekomst? Neem dan deel aan de StartersClass.
Omdat de Vlaamse Overheid ons programma erkent als Opleiding kan je in aanmerking komen voor de KMO-portefeuille. Grijp je kans en schrijf je nu in voor dit uiterst interessante traject!
Ontdek hieronder een gedetailleerd overzicht van de expert-sprekers en de tijdstippen.9 maart 2023 | 10u30-12u30
Trends en inspiratie voor circulair starten - Stefan Vandist (Switchrs)
21 maart 2023 | 10u30-12u30
De duurzame en circulaire business mindset: hoe grote uitdagingen omzetten naar opportuniteiten voor je business. Mieke Pieters – (The Circular Hub)
30 maart 2023 | 13.30 – 16.30
Wat zijn de belangrijkste principes van circulair design en wat maakt een product of dienst nu écht circulair? - Karine Van Dooreselaer (Universiteit Antwerpen)
18 april 2023 | 10u30-12u30
Hoe creëren we een oplossing die jouw potentiële gebruikers écht willen kopen? Hoe creëer je een ‘start to sell’ mindset? - Sebastiaan De Block (The Ecological Entrepreneur)
4 mei 2023 | 10u00-13u00
In 10 stappen naar een circulair businessmodel – Jan Jonker (Universiteit Nijmegen)
9 mei 2023 | 10u30-12u30
Hoe maak je je waardeketen circulair? - Mieke Pieters (The Circular Hub)
16 mei 2023 | 10u30-12u30
Win-Win Partnerschap- en verdienmodellen - Piet Verhoeve (Origanius)
23 mei 2022 | 10u30-12u30
Hoe positioneer je je je merk op de markt en is een circulair merk een sterk merk? - Bart Bruggenwirth (B-open)