Neem deel aan Start Circulair!

De StartersClass voor ondernemingen die een circulaire impuls willen geven aan zijn of haar business.

Geniet tijdens 8 boeiende online sessie van de expertise en ervaring van deskundigen om jouw onderneming die onmisbare circulaire boost te geven. Ben je een start-up, een KMO of een professional met ambitie voor circulaire modellen? Participeer dan aan deze StartersClass en neem een voorsprong zodat jouw business binnen enkele jaren aan de top staat!

  • 8 inspirerende sessies door experten vanuit verscheidene vakgebieden.
  • Gericht naar iedereen met interesse in circulair ondernemerschap.
  • Kies om deel te nemen aan alle sessies of enkel degene die voor jou (het meest) belangrijk zijn.
  • Maak gebruik van de KMO-portefeuille voor een extra voordelige inschrijving.

Boost jouw circulaire business!

Start circulair, niet lineair!

De huidige lineaire business modellen hebben geen toekomst meer. We hebben nood aan een nieuw economisch systeem dat zorgt voor eindeloze groei binnen de grenzen van ons ecosysteem. Bedrijven die succesvol willen zijn en blijven in de 21ste eeuw ontwerpen voor eindeloos hergebruik en creëren loops die dit hergebruik mogelijk maken. Zij moeten ervoor zorgen dat zij kunnen blijven groeien ondanks het steeds schaarser worden van grondstoffen. Succesvol starten vandaag is proactief inspelen op de trends zoals klimaatverandering, grondstoffentekorten, snel veranderende regelgeving en consumenten die meer én meer duurzaam & circulair willen aankopen.

De Circulaire Kickstart is het eerste programma van The Circular Hub. Onze ambitie is groot: The Circular Hub wil de ondernemerswereld helpen om snel en succesvol om te schakelen naar duurzame & circulaire business modellen. Waarom een focus op starters? Omdat we ervan overtuigd zijn dat starters de motor zijn van de circulaire transitie. Het einddoel van de Circular Kickstart is dat elke starter duurzaam & circulair onderneemt.

Wat maakt ons uniek?

Als starter heb je eerst en vooral ondernemersskills nodig, maar als duurzame & circulaire starter heb je ook nood aan kennis, inzicht en ervaring met duurzame & circulaire business- en verdienmodellen . Hoe ziet je duurzame & circulaire businessmodel eruit? Waar vind je partners om de keten te sluiten? Hoe kan je duurzaamheid & circulariteit integreren in je waardeketen en supplychain?

The Circular Kickstart is het eerste acceleratortraject in Vlaanderen met een unieke focus op duurzaam & circulair ondernemen.

10 x value

10xje economische waarde

Door je producten niet één keer maar meerdere keren te verkopen doorheen verschillende levenscycli. Of door het aanbieden van unieke service proposities die de levensduur van je producten verdubbelen? Of door waardevolle materialen niet te recycleren maar te hergebruiken.

10xje ecologische waarde

Door het succes van je nieuwe bedrijf los te koppelen van de grondstoffencrisis want in een circulaire economie gaan grondstoffen niet verloren maar worden ze eindeloos meegenomen in een loop van (her)gebruik. Stel je voor dat jij eigenaar blijft van je grondstoffen en je ze eindeloos kan hergebruiken? Hoe zou dat je concurrentiepositie beïnvloeden in een globale markt van schaarse grondstoffen?

10xje sociale waarde

Want jij zal de lokale economie boosten! Het creëren van circulaire loops voor onderhoud, herstel, hergebruik en recyclage is een hefboom voor de lokale economie en zal zorgen voor jobs, jobs, jobs...!

In samenwerking met